کشور هندوستان با برخورداری از جمعیت ۴ میلیارد نفری یکی از پر جمعیت ترین کشور های خاورمیانه به شمار می رود.تقریبا ۲۰۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند و ماه رمضان فرصت بسیاری مناسبی برای صادرات این محصول ارزشمند به این کشور پهناور است.
بزرگترین صادرکنندگان خرما به هند
کشور هندوستان یکی از بزرگترین واردکنندگان خرما در جهان به شمار می رود. به گونه ای که بر اساس گزارشات سازمان تجاری جهانی ۱۳.۹ درصد از واردات خرمای جهان متعلق به کشور هند است. امارت متحده عربی، عراق،ایران،عربستان سعدی و عمان از جمله بزرگترین و عمده ترین کشورهای صادر کننده خرما به هندوستان هستند.
صادرات خرما ایران به هند
همانطور که پیش تر نیز بیان شد کشور ایران سومین کشور صادر کننده خرما با هند در جهان است، بر اساس داده های سازمان تجارت جهانی ،مجموع واردات مستقیم خرمای ایران توسط کشور هندوستان در سال ۲۰۲۲ به میزان 73.539تن برابر 36.837 هزار دلار آمریکا بوده است. اگر بخواییم ارزش صادرات خرمای ایران به هند در سال های گذشته بررسی کنیم باید بگوییم که در سال ۲۰۱۸ برابر با 72.475برابر با55.975هزار USDو در سال ۲۰۲۱ برابر با 71.849هزار USDبوده است.
همانطور که می ببیند ارزش صادرات خرما به هند طی سال های گذشته با افزایش چشمگیری مواجه بوده است از این رو صادرات این محصول می تواند سود آوری بسیاری را برا تجار صادرکنندگان خرما به همراه داشته باشد .براساس داده های به ثبت رسیده در این سایت سطع ایران در واردات خرمای این کشور ۱۶ درصد است به این معناست که ایران ۱۶ درصد از کل واردات خرمای هندوستان را به خود اختصاص داده است.
قوانین صادرات خرما به هند
هر یک از فعالیت های تجاری مانند صادرات، از مجموعه قوانین خاص پیروی میکند. صادرات خرما به هند نیز مانند صادرات محصول به سایر کشور ها از قوانین و ضوابط خاص برخوردار است که بازرگان و صادرکنندگان ایرانی باید به آن توجه داشته باشند. در واقع آگاهی و اجرای این قوانین لازمه ی موفقیت در این تجارت پر سود است. در ادامه به بررسی برخی از قوانین صادراتی مهم می پردازیم .
کارت بازرگانی: می توان گفت که کارت بازرگانی مجوزی برای صادرات و واردات محصولات و کالا به کشور های دیگر است. البته وجود این کارت برای کار ضرورتی ندارد و بدون آن میتوان صادرات و واردات انجام داد.
پیش فاکتور : پیش فاکتور یکی از اسناد ضروری مورد نیاز برای انجام صادرات است. این فاکتور توسط صادرکننده محصول و با کالا نوشته و آخر به دست مشتری و خریدار می رسد.
گواهی استاندار: داشتن گواهی استاندار برای بسیاری از محصولات و کالا ها اجباری است. گواهی استاندار توسط کشور صادر کننده صادر میشود.
بارنامه حمل و نقل: بارنامه حمل ونقل توسط شرکتی که حمل و نقل کارا و یا محصول را بر عهده دارد مشخص و نوشته میشود.
سیاهه تجاری: سیاهه ی تجاری را براساس آمار و اطلاعات مربوط به کالای صادراتی شخص خریدار و صادر کننده نوشته و ثبت میکنند.
شرایط صادرات خرما به هند
شرایط صادرات کالاهای متفاوت مانند خرما به کشور هندوستان ممکن است سال به سال دچار تغییر شود. به همین خاطر آگاهی و شناخت کامل از شرایط صادراتی این محصول می تواند به موفقیت شما در این زمینه کمک کند. برای این کار میتوانید به شرکت های مدیریت صادرات مراجعه کنید. از جمله شرایط مهمی که برای صادرات خرما باید به آن توجه داشت. بسته بندی صحیح و اصولی محصول است هرچقدر که بسته بندی محصول زیباتر و شکیل تر باشد به طبع از قیمت بالاتر و خریداران بیشتری برخوردار است. بنابراین به صادرکنندگان خرما توصیه میکنم که خرمای خود را در قالب بسته بندی های جذاب و مشتری پسند به فروش برسانند. از دیگر شرایطی که برای صادرات این محصول باید به آن توجه داشت شیوه ی حمل و نقل آن است. حمل و نقل خرما باید به گونه ای باشد که به محصولات هیچ گونه آسیبی نرسد.
قیمت صادراتی خرما به هند
یکی از سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از صادرکنندگان خرما پیش بیاید این است که هزینه های صادرات این محصول به هندوستان چقدر است؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سرمایه ی مورد نیاز برای صادرات این محصول تنها به تهیه آن محدود نمی شود. برای این کار علاوه بر هزینه های خرید محصول هزینه های دیگری همچون هزینه حمل و نقل ،گمرک، تهیه استاد و مدارک مورد نیاز را نیز باید متحمل شد. هزینه ی حمل و نقل شمال هزینه های مورد نیاز برای جابجایی محصول و نگهداری آن انبار میشود. همچنین هزینه های عوارض نیز اغلب شامل عوارضی است که توسط گمرک دریافت میشود. خرما انواع مختلفی دارد به همین دلیل قیمت انواع آن با یکدیگر متفاوت است. قیمت خرما پیارم و مضافتی از سایر انواع خرما بالاتر است. همانطور که پیش تر نیز بیان شد مردم هندوستان اغلب از خرمای مضافتی ایرن استفاده میکنند. به همین خاطر صادرات خرمای مضافتی ایرانی رو استفاده می کنند به همین خاطر صادرات خرمای مضافتی میتواند فروش و در نتیجه سودآوری بيشتري را برای صادرکنندگان این محصول به همراه داشته باشد.